Vi nordmenn elsker å reise. Og jo mer vi reiser, jo mer kan vi bli utsatt for når vi er på tur. Tall fra Finans Norge viser at det ble utbetalt over to milliarder i reiseerstatninger i fjor. Det tilsvarer en økning på åtte prosent sammenliknet med 2014. Det er særlig erstatninger knyttet til sykdom som stiger. Ifølge Finans Norge utgjør dette over halvparten av erstatningene.

Trenger du reiseforsikring? Bestill i dag – og få 10 prosent rabatt

Derfor er det viktig å ha reiseforsikring
Det stigende tallet vedrørende reiseerstatninger har flere årsaker. Vi reiser både mer og gjerne på lengre turer. Men det er ikke bare sykdom som kan ødelegge for ferieopplevelsen.

Se for deg at reisen blir avbrutt mye tidligere enn planlagt på grunn av noe uforutsett. Kanskje du blir utsatt for en ulykke, frastjålet bagasje eller andre verdigjenstander? Eller hva om det skjer noe som gjør at du ser deg nødt til å avbestille reisen allerede før den har begynt?

Alt dette dekkes med en reiseforsikring fra Eika. Reiseforsikringen gjelder alle typer reiser i hele verden inntil 60 dager, og det er ingen krav til overnatting. I tillegg er barn under 20 år medforsikret uansett bosted.

LES OGSÅ: Hjelp det er ferie – og jeg er syk

Er du godt nok dekket?
Det er ikke mye som skal til før det lønner seg å oppgradere reiseforsikringen til Reise Pluss. Har du for eksempel sykkel til en verdi av 7.000 kroner, reisegods til 60.000 kroner (enkeltperson), eller verdigjenstander til 20.000 kroner (enkeltperson), bør du oppgradere til Reise Pluss.

Med denne reiseforsikringen får du høyere utbetalinger, og utvidet dekning ved avbestilling av reise og lignende. Det er heller ingen egenandel ved skade, og er du i tillegg interessert i actionfylte opplevelser dekker denne forsikringen også mange aktiviteter. Blant annet: fjellklatring, big-jump, off-piste, kiting, downhillkjøring på sykkel og heliskiing (skikjøring fra helikopter).

Kilde: Finans Norge