Hopp til innholdet
MILJØGRUPPEN MED DET SYNLIGE BEVISET. Fra venstre, Geir Hovden, Per Skøien og Torgeir Nøkleby.
Bærekraft

Vi er et miljøfyrtårn

Skue Sparebank har fått det synlige beviset på at banken er miljøfyrtårnsertifisert. Det er vi stolte av.

Alle bankens kontorer henger nå opp synlige skilter som viser at vi er sertifisert som miljøfyrtårn.

- Som bank stiller vi stadig strengere krav til at våre kunder kan vise til tydelig arbeid med bærekraft. Dette vil være et tema som kommer til å få større og større plass i tiden som kommer. Skue Sparebank ønsker å vise at vi også tar bærekraft på alvor i alle deler av vår virksomhet og har «orden i eget hus». Derfor er vår status som miljøfyrtårn et viktig signal og en god anerkjennelse i denne jobben, sier administrerende banksjef Hans Kristian Glesne.

Skue Sparebank har gjennom flere år jobbet aktivt med bærekraft. Arbeidet har handlet om interne forhold i banken, men også i forhold til vår dialog med våre kunder og de produktene vi har i vår portefølje. I 2023 satte vi oss et mål om å bli miljøfyrtårnsertifisert. Dette arbeidet startet vi opp i mars.

For å bli et miljøfyrtårn måtte banken svare ut et omfattende sett med kriterier som tok opp i seg interne forhold, kundedialog, kapitalforvaltning og sosial ansvarlighet. Til sammen 30 ulike kriterier er blitt redegjort for innen følgende emner:

  • Forankring
  • Styring
  • Offentliggjøring
  • Arbeidsmiljø
  • Innkjøp
  • Energi
  • Transport
  • Avfall og ombruk

- Prosessen for å bli miljøfyrtårn har vært utrolig givende. Den har involvert mange av bankens ansatte, og vil påvirke alle våre lokasjoner i tiden som kommer. Vi er stolte over at vi har bestått sertifiseringen. Fyrtårnsmerket gir oss en fin anerkjennelse i forhold til bankens arbeid med finansiell, miljømessig og sosial bærekraft gjennom mange år, sier bærekraftansvarlig Per Skøien i Skue Sparebank.

I 2024 vil banken publisere sin tredje bærekraftrapport, og miljøfyrtårnsarbeidet har gitt oss enda mer kvalitet innenfor de emnene vi rapporterer på.
Miljøfyrtårn er anerkjent av EU i henhold til artikkel 45 i regulativ 1221/2009. Sertifiseringen gjelder for de neste tre årene.